Opština Derventa i društveno odgovorni derventski privrednici podržali humanitarnu akciju „Rotari kluba“

„Rotari klub“ iz  Doboja završio je prije dva mjeseca jednu humanitarnu   akciju za nabavku novog sanitetskog vozila sa pripadajućom  opremom. Akcija je provedena u saradnji sa „Rotari klub international“ i  partnerskim klubom iz Njemačke, a u prikupljanju sredstava učestvovala je i Opština Derventa , Dom zdravlja Derventa i pet derventskih privrednika.

Za potrebe dobojske bolnice nabavljeno je novo sanitetsko vozilo „Mercedes“ sa potrebnom pratećom opremom, ukupne vrijednosti  200 hiljada KM i  i mobilnim inkubatorom , ukupne vrijednosti  50 hiljada KM. „Rotari klub internacional“ je osigurao  tri četvrtine  potrebnih sredstava za vozilo dok je ostatak sredstava za vozilo i inkubator prikupio dobojski „Rotari klub“, uz pomoć i derventskih donatora.

Delegacija dobojskog kluba posjetila je juče načelnika opštine Milorada Simić i uručila mu zahvalnicu za donaciju. Zahvalnice su uručene i Mirku Šaranu, direktoru Doma zdravlja u Derventi  i firmama „Ehta-R“, „Gatarić“, „K-uni plus“,“Niveks“  i „Nada“.

„Mi  smo danas iskoristili priliku da se zahvalimo lokalnoj zajednici i društveno odgovornim kompanijama sa područja opštine Derventa što su nam pomogli da uspješno realizujemo ovu humanitarnu akciju“, rekao je Nenad Stojaković predsjednik dobojskog kluba  i izrazio nadu da će i u Derventi biti formiran „Rotari klub“.

Načelnik Simić je izrazio zadovoljstvo  što je u nabavci sanitetskog vozila za potrebe cijele dobojske regije učestvovala opština i derventski privrednici.“Imati na području regije jedno takvo vozilo koje će brzo zbrinjavati bolesnike sa moždanim ili srčanim udarom velika je stvar. Pogotovo je veliki izazov imati u tom vozilu i mobilni inkubator tako da će i bebe rođene prije vremena moći, u slučaju potrebe, da budu bezbjedno prebačene u veće centre. Ovo je bila potreba za oko 400 hiljada stanovnika ove regije“, istakao je načelnik Simić.

„Ovaj korak „Rotari kluba“ je veliki korak naprijed. Ljekar sam po struci pa znam šta u određenim situacijama znači brza i efikasna pomoć. Znam šta znači imati dobro opremljeno i funkcionalno sanitetsko vozilo  jer bez njega nema ni kvalitetne zdravstvene usluge. Cilj svih nas, od preventive preko primarnog do bolničkog sektora i klinike , je  edukovati  kadar i nabavka najsavremenije opreme“, rekao je direktor Doma zdravlja .

„Rotari klub“  je humanitarna neprofitna organizacija koja organizuje humanitarne akcije za pomoć udruženjima, institucijama ili pojedincima u zajednici. Organizacija u svijetu  broji oko 27 hiljada klubova . U BiH trenutno djeluje 15 klubova.

 Izvor: Opština Derventa

Categories Novosti