Počeli radovi na izgradnji objekta „Vebo Bosnia“

Načelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima je obišao lokaciju na kojoj će se graditi objekat njemačke kompanije „Vebo Bosnia“ i prisustvovao zvaničnom početku pripremnih radova.

U sklopu objekta planirana je upravna zgrada  za konstruktore i hala za proizvodnju.

„Vebo Bosnia“ je podružnica njemačke firme „Vebo Amtzell“ čija je glavna djelatnost proizvodnja alata za proizvodnju dijelova za automatske mjenjače. Trenutno se  u „Vebo Bosnia“ projektuju i konstruišu alati koji se proizvode u Njemačkoj.U Derventi je trenutno zaposleno 17 radnika ,od kojih je 15 mašinskih inženjera.

Dragan Babić, direktor „Vebo Bosnia“ kaže da su,nakon dobijanja građevinske dozvole, krenuli sa pripremnim radovima, a da će  u utorak , 9. oktobra,  biti svečano polaganje kamena temeljca,kojem će prisustvovati vlasnik firme, tehnički direktor i poslovni partneri  iz Sarajeva, Zagreba i Njemačke.
„Gradimo upravnu zgradu od 400 m2  gdje ćemo smjestiti konstruktore-mašinske inžinjere ,njih 25 do 30 i proizvodnu halu gdje ćemo proizvoditi i sklapati alate za proizvodnju dijelova za automatske mjenjače. Trebali bi na proljeće useliti u nove objekte i zaposliti nove ljude“,rekao je Babić.

Svoje zadovoljstvo početkom izgradnje izrazio je i načelnik opštine :“Skoro nepune dvije godine govorimo o prestižnoj firmi „Vebo Bosnia“ koja se registrovala u Derventi. Bilo je posla oko obezbjeđenja potrebne dokumentacije i bez obzira što Derventa ima jako dobro uređenu operativu, moralo se sačekati sa drugih nivoa jer je strani ulagač. Zvanično su danas počeli radovi ,u utorak ćemo imati polaganje kamena temeljca i posjetu jedne visoke njemačke  delegacije. Nadamo  se i novim stranim ulagačima jer u vlasništvu opštine ovdje ima 6,7,8 parcela,površine stotinjak dunuma“,rekao je načelnik Simić.

Izvor: Opština Derventa

Categories Novosti