Pozdravna riječ načelnika

Načelnik opštinePoštovani investitori,

Ako tražite mjesto za vašu investiciju, odlučite se za Derventu, opštinu sa dugom industrijskom, zanatskom i poljoprivrednom tradicijom, opštinu efikasne administracije i razvijene infrastrukture. Pomoći ćemo Vam da na najadekvatniji način upoznate sve mogućnosti, potencijale i aktuelni privredni ambijent koji opštinu Derventa čini jednom od atraktivnih dijelova Republike Srpske za ulaganja, početak poslovanja, efikasan i uspješan razvoj.

Spremni smo da vam pomognemo u realizaciji vaše ideje i obezbijedimo najkompetentnije ljude iz određenih oblasti kao vašu stručnu pomoć. Visok nivo otvorenosti i tolerantnosti, neposredan kontakt sa investitorima i brzina izdavanja potrebne dokumentacije za otvaranje firmi najvažniji su faktori koji će vas sigurno opredijeliti za ulaganje u Derventu.

Načelnik opštine i njegov tim, službenik za lokalni ekonomski razvoj u okviru Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, kao i Privredni savjet opštine sastavljen od privrednika i preduzetnika opštine će vam pružiti punu podršku u pokretanju vaših novih preduzetničkih aktivnosti i pomoći u otklanjanju barijera za vaše poslovanje.

Tim za podršku investitorima u okviru opštinske uprave Derventa će vam pomoći u pregovorima sa višim nivoima vlasti, dobavljačima i distributerima, domaćim i stranim finansijerima, potencijalnim partnerima. Uvjerićete da s pravom nosimo epitet top lokalna zajednica za investiranje u BiH.

„Otvorena smo lokalna zajednica za svaki oblik saradnje. Cilj nam je da Derventa, s obzirom na razvijenu privredu, postane mali regionalni privredni centar. Preko 20 stranih investitora, uglavnom iz Austrije i Italije, već uspješno posluje na teritoriji Dervente.

Milorad Simić, načelnik opštine Derventa (26.10.2018.)