„Webo Bosnia“ iz Dervente: Grade proizvodnu halu i sjedište preduzeća

Preduzeće “Webo Bosnia“ zapošljava 15 radnika u Derventi, od čega 14 mašinskih inžinjera. Bave se dizajniranjem u 3D softveru alata za proizvodnju lamela automatskih mjenjača za automobile.

Firma „Webo“ osnovana je u Njemačkoj 2008. godine, a trenutno ima 140 radnika. Poslovanje su proširili u Americi, Japanu, Aziji, a za BiH sjedište je u Derventi.

 Upravna zgrada

Direktor i suvlasnik preduzeća „Webo Bosnia“ Dragan Babić kaže da su prošle godine kupili 13.600 kvadratnih metara zemljišta u Derventi, gdje je u planu gradnja proizvodne hale i sjedišta preduzeća.

– Projekt za halu i upravnu zgradu je urađen. Čeka se građevinska dozvola, očekujemo da će i to brzo biti završeno. Do kraja godine planiramo početak radova – kaže Babić i ističe veoma dobru saradnju s lokalnom zajednicom i načelnikom Miloradom Simićem.

Mašinske inžinjere pronašli su na području cijele BiH, jer u ovoj općini nisu imali dovoljan broj na evidenciji biroa za zapošljavanje.

Kada bude završena izgradnja hale i upravne zgrade, ukupno će biti zaposleno 30 mašinskih inžinjera i još 10 radnika u proizvodnji na sklapanju alata. I sada imamo potrebu za bravarima koje bismo poslali u Njemačku na šestomjesečnu obuku, koja je plaćena – dodaje Babić.

Ceo članak na: https://avaz.ba/vijesti/biznis/401614/%E2%80%9Ewebo-bosnia%E2%80%9C-iz-dervente-grade-proizvodnu-halu-i-sjediste-preduzeca