Organizovana studijska posjeta za predstavnike opština Prnjavor, Laktaši i Derventa

U okviru projekta LocalInterAct mreža, u periodu od 18-20. juna 2018. organizovana je studijska posjeta odabranim organizacijama i institucijama podrške u Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji. Predstavnici opština Prnjavor, Laktaši i Derventa su imali priliku da se upoznaju sa organizacijom rada, dobrim praksama i različitim vidovima podrške koje ove organizacije i institucije pružaju preduzećima.

Studijska posjeta je obuhvatila posjetu Gradskoj upravi Graca (Odjeljenje za privredu i turizam) i ACstyria Mobilitätscluster iz Graca, Mariborskoj razvojnoj agenciji i Tehnološkom parku u Varaždinu. Članovi razvojnih timova su imali priliku da razmjene mišljenja i postave pitanja predstavnicima navedenih institucija i organizacija o aktivnostima koje sprovode kako bi poboljšali privredni ambijent i obezbijedili stalni razvoj preduzeća. Predstavnici opština su bili zadovoljni organizovanom studijskom posjetom, a dobijene informacije i iskustva će biti iskorišteni u daljem radu opštinskih uprava.

Projekat „LocalInterAct mreža“ kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal  koji implementira GIZ. Projekat doprinosi poboljšnju konkurentnosti izvozno orijentisanih sektora i preduzeća, uz unaprijeđenu konkurentnost lokacija. Budžet projekta je 210.814 KM koji je sufinansiran od strane Evropske unije u iznosu od 168.651 KM. Više informacija o projektu LocalInterAct mreža je dostupno ovdje.

Izvor: EDA

https://edabl.org/organizovana-studijska-posjeta-za-predstavnike-opstina-prnjavor-laktasi-derventa/

Categories Novosti