NOVI LOGISTIČKI CENTAR U DERVENTI – ARKONIMO d.o.o

ARKONIMO je novoosnovano preduzeće u austrijskom vlasništvu čija je osnovna djelatnost pružanje skladišnih i logističkih usluga. U objektu u Derventi, klijentima stoji na raspolaganju otprilike 3.500 kvadratnih metara zatvorenog skladišnog prostora, sa kapacitetom od otprilike 2.000 paletnih mjesta, kao i 2.000 kvadratnih metara za skladištenje na otvorenom. Objekat je u potpunosti pokriven video nadzorom, kao i 24-satnim fizičkim obezbjeđenjem.

U okviru logističkog centra, nudi se mogućnost skladištenja paletizirane i nepaletizirane robe po fleksibilnom modelu. Naime, u zavisnosti od potreba i fluktuativnosti robe ,nude se opcije naplate skladištenja po svakom novom kalendarskom danu, kalendarskoj sedmici ili kalendarskom mjesecu. Za skladištenje sezonske robe na više mjeseci, nude  tarifu po dogovoru.

Pored skladištenja, pružaju  i usluge ulazne i izlazne manipulacije, koja se vrši modernom opremom ili ručno. U sklopu ulazne manipulacije, vrše kvalitativnu i kvantitativnu kontrolu robe, kao i dokumentovanje iste fotografijama.

Vrše komisioniranje na osnovu naloga za dostavu robe, kako paletiziranih tako i nepaletiziranih pošiljki, kao i pakovanje i prepakovanje robe u pakete po želji. Robu, po želji, mogu da označavaju robu različitim vrstama etiketa, standardnim ili specijalno dizajniranim po potrebama naručioca.

Pored skladišnih usluga, organizuju i dostavu robe iz njihovog  skladišta do bilo koje lokacije u Bosni i Hercegovini, u vozilima različitih tipova i gabarita. Kako bi zaokružili cjelokupnu ponudu, organizuju  i carinjenje robe.

Vizija tima „Arkonima“ je da postanu  dugoročni partner firmama, pružajući kompletnu 3PL logističku podršku po zapadnoevropskom poslovnom modelu. Na taj način, omogučiće svim poslovnim partnerima da se u potpunosti skoncentrišu na svoju osnovnu poslovnu djelatnost, štedeći novac i vrijeme. Ako ne postoji savršeno skladišno rješenje za firmu/kompaniju , tim stručnjaka „Arkonima“ će ga dizajnirati u dogovoru sa naručiocem.